Upprop till Sjöstadens invånare

UPPROP TILL SJÖSTADENS INVÅNARE

 

Stötta vårt lokala näringsliv!

En promenad genom Hammarby Sjöstad sträcker sig från Fredriksdal i väster till Henriksdal i öster. Längs vägen finns ett stort antal butiker, restauranger, kontor, kiosker, caféer, bagerier, pubar, frisörer mm… Alla bidrar till en levande stadsdel och ett stort utbud av service, tjänster och varor i vårt närområde. Många av dessa drivs av småföretagare som jobbar ensamma eller med några få anställda. De senaste veckorna har varit mycket svåra för de flesta av dem, med kraftigt förlorade intäkter.

Hur länge krisen varar är osäkert. Även om konjunkturen vänder upp till sommaren är risken stor att många av butikerna inte klarar ekonomin fram till dess. För Hammarby Sjöstad skulle detta innebära tomma lokaler, sämre utbud och en ödsligare stadsdel.

Denna påsk kommer bli en av de märkligaste i mannaminne. Planerade släktbesök, skidresor och middagar med vänner har för de flesta av oss bytts till isolering med den närmaste familjen. De flesta stannar i Hammarby Sjöstad.

Passa därför på att ta en påsk-promenad genom hela Sjöstaden, från Skanstullsbron till Danviksbron, och upptäck det stora utbud som finns här.

Försök att bidra till våra små näringsidkares överlevnad genom småköp här och där. Den närmaste tiden är otroligt viktig. Du kanske kan köpa blommor, fixa skorna eller kemtvätta det som behövs i garderoben. Vill du inte göra ett besök i butiken/restaurangen kan du i många fall beställa hemkörning.

 

Sjöstadsföreningen

Snyggt & Tryggt

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

Kommentering är stängd.