Inbjudan till invigningen av Sjöstadens Hjärta nu på söndag

Den 8 december kl 13:00 utanför Coop invigs Sjöstadens nya julsymbol.

I rondellen vid Coop kommer en symbol hängas och pryda vår stadsdel.

Det kommer att bjudas på glögg och pepparkakor (sponsor Coop) och Sofia kapellkör skapar julstämning med adventssånger.

Varmt välkomna

Snyggt & Tryggt i Hammarby Sjöstad mfl

 

Information om syfte och deltagare vid arrangemanget

Hej!
För er som vet så har Snyggt & Tryggt kämpat för att få till någon form av julbelysning i Hammarby Sjöstad.

Det blev en dekoration i form av ett hjärta  som får bli uppstarten på detta. Det är planerat att stå i rondellen vid Coop från och med den 2:advent fram till sista januari.

Det är mer en symbol i detta skede för något som får växa fram under tid. Ett hjärta som beskriver vad vi känner för Sjöstaden. Att vi som bor här älskar och bryr oss om vårt område.

Symbolen som  kommar att avtäckas är drygt 2 meter hög.

Konstnären Jenny Ekstam på Trollskimmer har skapat symbolen och återkopplar

– Jätteroligt att ha fått denna ära att göra denna symbol. Det har tagit många timmar att montera de cirka 1 900 detaljerna i stommen. Jag hoppas den sprider en massa varm kärlek och glädje nu till jul, säger Jenny Ekstam.

Flera företagare följer upp initiativet med att ta fram produkter som symboliserar Sjöstaden, bland andra Magnus Johanssons bageri, Rusty Ruscals och Vita betongrummet  bidrar.

– Vi gör en bakelse med choklad, kaffe och apelsin. Dels för att choklad ligger mig varmt om hjärtat, och dels för att kaffe och choklad som kombo värmer allas hjärtan, säger Magnus Johansson.

– Jag har tagit fram två produkter, en betongflamma med hjärta och ett metallhjärta, för Sjöstaden inger ljus, värme och kärlek, säger Maya Mårtensson på Vita betongrummet.

Vid invigningen talar Jan Boström, ordförande i Sjöstadsföreningen​, och vår distriktspräst, Åsa Jakobsson. Coop bjuder på varm dryck och pepparkakor, Newel ordnar belysning och Sofia kapellkör sjunger adventssånger.

VI hoppas att det blir fint och att ni ska tycka om det!
Selene
Ordförande i Snyggt & Tryggt