Loppmarknaden 2023

Loppmarknaden på Sjöstadsdagen är ett populärt återkommande inslag. I år är loppmarknad endast tillåten på anvisade ställen (se karta) och på Luma torg kan du boka en garanterad plats, inkl bord 180×75 cm, för 200 kr.

Du får tidigast börja packa upp dina saker kl 08.30 och sedan pågår loppmarknaden kl 11.00-16.00. Allt måste vara bortplockat senast kl 17.00 då Sjöstadsdagen fortsätter med andra aktiviteter.  OBS! Av säkerhets- och utrymningsskäl är det av yttersta vikt att alla står på angivna platser och följer de regler och anvisningar som gäller för loppmarknaden.

Boka Loppisbord här

F & Q

Vilka får sälja? 

Alla som bor i Hammarby Sjöstad får fritt sälja sina saker på anvisade områden (se kartan).

Vad kostar det?

Platserna, 1,5 m i bredd, är kostnadsfria på alla ytor markerade med ”Loppis” på kartan.

Vill du vara garanterad plats och dessutom hyra ett bord, 180×75 cm., kan du förboka en plats i VIP-området ”Loppis med bord” på Luma torg för endast 200 kr. Boka Loppisbord här.

Var kan jag stå och sälja mina saker?

Vi har speciella platser som är avsedda för loppmarknaden. De är markerade med ”Loppis” på kartan.

 

Hur stor yta får jag ha för att sälja mina saker? 

För att alla ska få plats är varje loppisyta 1,5 meter i bredd.

Behöver jag anmäla mig för att sälja? 

Om du vill stå i VIP-området ”Loppis med bord” anmäler du dig via länken ovan! Till övriga loppisplatser behövs ingen anmälan.

Kan jag boka en garanterad plats? 

På VIP-området ”Loppis med bord” kan du sälja dina saker både på Sjöstadsdagen den 26 augusti. Här måste du förboka en garanterad plats, inkl bord 180×75 cm, för 200 kr/dag. Om du vill stå på VIP-området anmäler du dig här.

Kommer det att finnas funktionärer för loppmarknaden?
Vi har funktionärer på plats som ansvarar dels för loppmarknaden och dels för information och säkerhet under Sjöstadsdagen

Är det något annat jag ska tänka på?

Tänk på följande:

  • För att alla ska få plats är en loppisyta 1,5 meter i bredd.
  • Ta också hänsyn till källsorteringsstationer, parkeringsplatser samt cykelställ.
  • Tänk på att det ska finnas framkomlig plats framför din loppisplats för rullstol, barnvagn, utryckningsfordon och eventuella bussar och tvärbana.

Jag är kommersiell försäljare, kan jag sätta upp ett stånd?
Loppmarknaden är enbart till för privatpersoner, men du kan boka annan plats på Sjöstadsdagen. Kontakta oss på info@sjostadsforeningen.se

Hur tar jag mig dit?

Gå eller cykla, åk båt, tvärbana eller buss. Smartast är att lämna bilen hemma eftersom det, dels är svårt att hitta parkeringsplats i Hammarby Sjöstad, och dels kommer att vara mycket folk på gatorna.

Toaletter?

Det kommer att finnas tre extra utplacerade toaletter (se kartan). Dessutom finns det många caféer och restauranger i området där det finns tillgång till toaletter.

Vad händer mer?
Förutom själva loppisen har vi ett fullspäckat scenprogram och massor av aktiviteter för alla åldrar. Se sjostadsdagen.se där vi löpande fyller på med mer information.

Vem städar efteråt?

Du städar efter dig själv. Det är viktigt att var och en tar ansvar för det.

Var slänger jag skräp när jag städat klart?

Allt skräp tar du med dig.